Kuinka kauan on ihan normaalia odottaa jotain luvattua?

Viikko, kuukausia, puoli vuotta, vuosi vaiko enemmän?

Varsinkin nykyaikaisilla tekniikoilla jonkun luvatun asian hoitaminen on helppoa. Tai ei sittenkään. On ihmisiä, jotka lupaavat eivätkä sitten lunasta lupaustaan. Sitä ei enää kehtaa muistuttaa asiasta ollenkaan kun aikaa on kulunut puoli vuotta tai jopa se vuosi.

Yhtä asiaa tapahtuvaksi olen odottanut nyt vuoden. Toista asiaa vasta kolmisen viikkoa, mutta se asia on hoidossa. Toivon olen jo heittänyt tässä vuoden odottamis asiassa jo heittänyt, mutta tämä tuoreempi saa toivon vielä heräämään. Jos ei tavara tule niin toivottavasti edes rahat takaisin ettei tarvitse poliisin kanssa alkaa tekemisiin.

Meillä odotetaan ensi viikkoa kuin kuuta nousevaa. Sydänystävän tapaaminen pitkän ajan jälkeen. Voin tuntea jo sen jännityksen ja riemun, mitä tämä asia tuokaan. Ei, se ei ole samanlainen jännitys kuin se aivan liian suuri lahjapakettikasa jouluna. Sen jännityksen vain tietää ne, jotka sen saa kokea.

Tämän päivän jälkeen tulee taas aika kun odottaa valokuvakirjojen tarjousta, sitä parempaa kuin -15%. Täytyy saada kirjat valmiiksi, että voi sitten odottaa valmiiden kanssa tarjousta. Toinen kirja jää valitettavasti vajaaksi vuoden alusta. Viime vuotta siis kansiin pistelen. Ei jaksa enää tilata paperisia ja laittaa albumiin vaikka siinäkin on oma viehätyksensä. Ei ole vain tiloja säilyttää isoja albumeja.

Kevättä ja kesääkin jo odotellaan. Tänään heräsin kauppareissulla siihen, että ei ole kuin tämä ja ensi kuu talvikuukausista jäljellä, sitten jo tulee kevätkuukaudet. Sitten kesä.

Tällä viikolla odotan nykyaikaisesti sähköpostiin ilmaantuvan "ilouutisia". Tai sehän on jo toinen tälle viikolle.

Tälle vuodelle on niin paljon odotuksia.

Monet odotuksista toteutuu.

Monet jää toteutumatta ilman syytä.

Tai toteuttamattomuuteen löytyy syy, mutta sitä ei kerrota.

Odottavan aika, niin kuin sanotaan, on pitkä.