Voisiko sanoa, että lapsen syntymän jälkeen joka vuotinen pakollinen messuilu? Kyllä!

Maaliskuusta alkaen kaikkiin kilpailuihin on otettuva osaa, että jospa jostain kautta saisi ne vapaaliput, edes yhden.

Tänä vuonna olin eka ja nopein niin sain sen vapaalipun messuille.

photo IMG_0304.jpg

Mukavat messut oli vaikka tuntuu, että alkavat näytteilleasettajien puolesta koko messut kuivumaan kasaan, onneksi vielä löytyy näytteilleasettajia tarpeeksi.

Tytölle Juniorin osasto oli se mieluisin ja varsinkin kun osastolle saapuivat Nuppu ja Junnu. Kumpaakin täytyi päästä kättelemään. Vai onko se siipeilemään kun pöllön poikasilla on siivet?

photo IMG_0296.jpg

Juniorin osastolta sai ottaa rintanappeja ja käsinauhoja. Meidän mukaan lähti kolme nappia ja yksi nauha.

Muumipastilleja ostettiin ihan uutuusmakujen takia. Makunäytteinä oli metsämansikka. Kaupanpäällisiksi tulikin tuommoinen Xylimax flow pussi. Makuna mustikka, vanilja, menthol. EI kyllä minun makuuni tuo menthol.

photo IMG_0294.jpg

Naperonutusta täytyi ostaa kaksi Kimperin pipoa, kun olivat poistomyynnissä. Valinnanvaraa ei ollut, mutta kyllä nämäkin kelpaa.

photo IMG_0291.jpg

Oman liiton osastollakin kävin ja iloinen yllätys varsinaisille jäsenille: eväsboksi ja avainnauha. Joskus näinkin päin ettei aina ole sinne liittoon päin antamassa roposia. Lisäksi Super jakoi purkkaa. Ja kuvassa ei ole kynää, jonka sai myös.

photo IMG_0293.jpg

Emma ja Elias tavalliset perheet-korttipelin ja pari erilaista paperinivaskaa tuli Emma ja Elias osastolta. Tämmöiseen en olekaan missään ennen törmännyt. Nuo pelikortit on aika hassut, nehän on ne monenkin lapsuuden pelikortit, mutta nyt tuotu tälle vuosituhannelle, perheitä on: monikko-, maahanmuuttaja-, sateenkaari-, lapseton-, naapuri- ja pitkäaikaissairaan lapsen perhe, sijais-, uus-, ja yhden vanhemman perhe, ja adoptioperhe. Perheitä kun katselin läpi, ihmettelin onko kortteihin tullut painovirhepaholainen kun naapuriperheessä on KAKSI ÄITIÄ. No selvisihän tuokin, perhe on ns. kolmen vanhemman perhe.

Että näin nykyisin.

photo IMG_0297.jpg

BR-lelusta ostettiin tytölle robottikala. Minulle uutena tuli nuo keräilytarrat ja samalla lyönnillä otin toisenkin kärpäsen eli tytön synttärilahjan, pallon.

photo IMG_0298.jpg

Lääkärikeskus Pikkujätin osastolta tuli mukaan lippua ja lappua, tarroja, pari valokuvaa tytöstä ja itsestä, laastareita ja parit kynät.

photo IMG_0299.jpg

Sydänviikon kunniaksi muistettiin myös sydäntä ja sydänliiton osastolla lippua ja lappua ja pallon heiton jälkeen palkinto. Tyttö sai Muumipappa kaurapuuroa, tarran, ruokasirkuskirjasen ja kortin.

photo IMG_0300.jpg

Kelan osastolta mukaan lähti pussi auringonkukansiemeniä, pari kynää ja tarra. Heijastinta ei saatu vaikka semmosiakin oli jaossa.

photo IMG_0301.jpg

JHL:n osastollakin käytiin ja otin osaa kilpailuun. Karkkia jaossa ja kilpailuun osaa ottaneille vaikeastikin käytettävä alleviivaustussisysteemi. Jostain mukaan lähti lapio, jossain osastolla sai kaivaa pallojen seasta muovisen munan ja karkkeja eri osastoilta.

photo IMG_0302.jpg

Lippuja ja lappuja

photo IMG_0303.jpg

Kolme erilaista kassiakin pääsi mukaan. Muumikassin pyysin pyytämällä. Ja kyllähän tuo Pikkujätinkin kassi lähti pyytämällä mukaan.

photo IMG_0305.jpg

Mukavan paljon erilaista "krääsää" oli tarjolla viime vuoteen verrattuna. Ja nyt ei ollut sitä pakko syöttöä esitteissä.

Ja ensi vuonna sitten taas!