Tämän kakun tarina alkaa ns. jo viime vuonna. Isäni sairastui viime keväänä masennukseen pahiten eikä ole vieläkään toipunut vaan on nyt toukokuun alusta kesäkuun alkuun väliaikaisella eläkkeellä. Sairaslomalla isäni on ollut jo vuoden päivät ja hoitoja on ollut jopa sairaalassa. Viime vuonna siis isäni täytti pyöreitä, mutta hänen kauhunsa oli, että yksikin vieras tulee ja näkee hänet. Kakkuja siis ei tuolloin tullut mieleenkään leipoa edes omalle perheelle. Tänä vuonna päätin, että leivon, perheelle.

Oikea isän synttäripäivä oli torstaina mutta eilen joimme kakkukahvit iltapäivällä. Isäni ihmetteli, että miksi kakku ja sitten melkein täytyi rautalangasta vääntää että miksi. Tiedän isäni olevan tyytyväinen vaikka ei ilmeelläkään asiasta ilmoittanut. Se on tätä masennusta johon jo on tottunut.

Mutta se kakku:

1480756.jpg

Välissä kerma-maitorahkaseos ja survottuja pakastemansikoita. Hienoisen kostutuksen tein sokerivedellä. Päällä on myös kerma-maitorahkaseos, mansikoita ja koristegeelillä köynnöskukkia ja tottakai kiille mansikoiden päällä. Päälle piti tulla mustikat, koska...

...isäni tykkää edelleenkin kalastamisesta vaikka viime kesänä hän ei sitä harrastanut kertaakaan sairautensa takia. Mustikat siis olisivat olleet vettä. Pyysin ystävääni Tuuli-Tukkaa muovailemaan kakun päälle kalastajan. Vaikka olenkin toiselta ammatiltani kondiittori, en ole mikään huippu muovailemaan, en ollut edes kouluaikana, joten pyytelen parempia muovailemaan. Ja tosi hienon tekikin tuosta!!!Äitinikin kehui koristetta. (Koriste sai hieman ilmalentoa Artun tervehdyksen takia, joten kalastajalta katosi koho siiman päästä,muuten kaikki osat oli tallessa, jopa irtonaiset airot.)

1480759.jpg

KAKKU OLI HYVÄÄ vaikka itse tein! Joskus omakehu on hyväksi! =D

Seuraava kakku täytyy kuulemma tehdä tuossa puolessa välissä kesäkuuta. Arttu täyttää silloin 1 wee. Kai se on sitten luun muotonen kakku. =)

Tänään olen ajatellut mennä katsomaan, josko bongaisin Taavan Keravan kevätmarkkinoilta, hän kun siellä on kojunsa kanssa. Katsotaan löydänkö. Sitten täytyy myös suunnata auton nokka kohti Kellokoskea hakemaan Avonin tavaroita "otto-äidiltäni". Juu, minulla on kaksi äitiä vaikka oikea äitini siis elää. =D

Klo 10.40: Nyt on tavattu Taava ja saatu siis yhdelle tai oikeammin kahdelle blogia pitävälle ihmiselle kasvot meinaa markkinoilla pyörii myös Taavan tyttö Riiviö. Hauska juttu tuokio oli ja IHANIA ne kortit on luonnossa!