Ihan alkuun sanon, että nämä asiat on mietityttäny jo pitkään ja kummallista kyllä ihan tiettyjen automerkkien osalla. Suurimmaksi osaksi osuu nämäkin asiat ns. kalliisiin automerkkeihin. Volvot, bemarit, audit, mersut. Kaikki kuskit eivät näihin osu näissä automerkeissä mutta suurimmaksi osaksi, miehiä että naisia!

 

VILKKU: toimii, ei toimi, toimii, mutta monella kalliin merkin autoilijalla se ei edes vilahda eli ei toimi. Ei ole saanut joulupukilta kyseistä "varaosaa" lahjaksi. Kannattaisi varmaankin pyytää?

 

PARKKEERAUS INVAPAIKALLE TAI LAPSIPERHEPAIKALLE: miksi pitää ostaa se helvetin leveä auto, jos sillä ei osaa parkkeerata normaali ruutuun parkkipaikalla? Invapaikalle parkkeerattaessa tietenkin pitäisi se merkki olla näkyvillä mutta suurimmaksi osaksi ei ole, joten he ovat aivoinvoja. En ole kertaakaan invapaikalle mennyt, koska minä jaksan kävellä pidemmältäkin kauppaan.

Entäs nämä lapsiperhepaikalle, joilla ei ole niitä lapsia, ei edes sitä istuinta autossa? Sattumalta nämäkin ruudut ovat normaalia leveämpiä vain siitä syystä, että lapset saataisiin autosta helpommin ulos ilman , että naapuriauton kyljessä on uudet värit ja kuopat. JA ehei, minä en parkkeeraa näihinkään ruutuihin jos lasta ei ole mukana, menen tavalliseen parkkiruutuun. Meidänkin asuinalueen Lidl:n pihalla on kaksi perheparkkiruutua, suoraan oven edessä ja kyllä vaan ne ihan "sinkkuautoilijatkin" niihin autossa laittavat. Näistä paikoista olen ollut iloinen, mutta kyllä minä ja tyttö jaksetaan kauempaakin kävellä kauppaan ja autolle takasin sen painavan kassin takia, kun on näitä "kiireisiä" sinkkuautoilijoita, jotka paikat vie kun eivät jaksa vaan kävellä.

 

TAKAPUSKURISSA AJAMINEN: tämä tilanne on monesti kun ajan kotiin. Käännyn tieltä, jossa on 50km vauhti, tielle jossa onkin aluerajoitus 40km/h. Vilkaisu taustapeiliin ja toteamus, että joko kukaan ei ole takanasi tai on juuri kääntynyt samalle tielle mutta matkaa on välissä noin 100m. Ei mene kuin hetki niin tämä takana oleva auto on puskurissa kiinni ja selkeästi viestiittää, että ajan liian hitaasti, jopa alinopeutta. Se jos mikä korpeaa ja en, en todellakaan ala ajamaan kovempaa vaan ajelen juuri sitä mitä aluerajoitus on. Kyllä itseäkin risoo monesti nämä ns. sunnuntaiajelijat kun eivät aja rajoitusten mukaan vaan hitaammin mutta jos minä jo ajan rajoitusten mukaan, en alinopeutta, niin ei siellä puskurissa kiinni tarttis olla. Epäilemättä takana tuleva, puskurin haistelija äkkijarrutuksen tapahduttua ajaa siihen puskuriin niin kiinni ettei paperikaan väliin mahdu.