Matkustaminen kahden sairaan lapsen kanssa. Kotona ollessa huomattu, että kummallakin vesirokko ja junamatka tilattu ja maksettu ja lähtö parin päivän päästä. Matkaa 400km. Lähtisitkö matkaan lasten kanssa sairaudesta huolimatta?

Näin aloitin facebookissa äitylit palstalla kysymykseni. 98 kommenttia tuli nopeasti. Alkuun vastaukset olivat kysymykseen vastaamista, mutta kappas loppua kohden alettiin minua, aloittajaa syyttämään itsekkyydestä. Täytyy avata näitä äityleitä (juu sitä kuuluisaa palstaa), että kun siellä jotain ilmaiset voit saada 100% varmuudella syytöksiä, haukkuja tai kissatappelun pystyyn. Nämä äitylit, suurin osa on juuri 20-30 vuotiaita, kaikki tietäviä, joille oma mielipide on se oikea.

Kun ilmoitin jossain välissä, etten ole ko. äiti joka on lasten kanssa matkustanut niin yksi kommentti pisti silmään:

HS kirjoitti: Jos ei halua kommentteja kohdistettavan itseensä älyvapaita kysyttäessä, kannattaa tehdä heti alkupostauksessa selväksi, että kyse on "kaverista", jonka tekosista tekee galluppia, nin säästyy mielipahalta kun palautepuhelin käy kuumana."

Oikeasti, näille monelle äitylille saa vääntää ihan ratakiskosta kaiken. Äitylit palsta on minulle hauskaa iltalukemista. Kissatappeluiden ansiosta tämä palsta on kuuluisa. Äityleille pitää joka asiassa painottaa, jos asia ei koske itseään, muuten he kaikki tietävät syyllistävät sinut! Ja jos menet jälkikäteen korjaamaan asian, niin tuommosia kommentteja tulee.

Mutta...

Asiaan.

Minä en koskaan veisi vesirokkolasta junaan. Tiedostan, että rokko on tappava tauti joillekin, yleensä aikuiselle, mutta myös lapselle. Syöpöhoito tai muuten vaan alentunut vastustuskyky. Jos puolustus on puutteellinen rokkonäppylät leviää sisäelimiin. Entäs ne jälkitaudit? Keuhkokuume? Yhdessä kommentissa kerrottiin kesän menneen veljen tehohoito paikan vieressä, kun perhe odotteli miten veljen käy. Selviääkö jälkitaudeista vaiko ei? Rokko tarttuu helposti ilmasta tai kosketuksella, joten ei se auta pönöttää jossain junassa omassa loosissa suljetun oven takana! Siellähän on ilmastointi! Entäs raskaana olevat? Keskenmeno vaara. Kyllähän näitä piisaa.

Äityleissä oli kaksi myönteistä vastausta. Huh! He ovat mielestäni hyvin itsekkäitä.

"fiksu ihminen ei sairastuta lapsiaan tietentahtoen lisää"

"lapsen on oltava kotona, kunnes viimeisetkin näppylät ovat hävinneet"

"pojalla 10 näppyä, ei kuumetta -> ei ulos"

Näiden kahden myönteisen kommentin lisäksi tosiaan muut olivat sitä mieltä, että ei lähtisi matkustamaan junalla, koska lapsi on sairas. Ne paritkin rokkonäppylät tartuttavat. Itsekäs lähtee matkailemaan, ei ajattele lasta ollenkaan.

"junalippuja pystyy siirtämään, maksaa 5€ lisää vaan"

Ehei, sehän on paljon rahaa. Mutta kyllä, tämän pähkinän kirjoittamiseen kirvoitti juurikin tämmöinen henkilö, joka matkusti vesirokkoa sairastavien lasten kanssa junalla, vaikka oli oma "loossi." Ja kun kysyin miksi, niin "eihän ne pari näppyä matkustamista haitannu, ei kuumetta, lapset hyvinvoivia. Perhevaunussa. Että tuskin nuo (lapset siis) tuosta kärsi yhtään mitään. Toisella lapsella ollu virtaa ihan niin kuin aina. Huono äitikö? Jokainenhan sen päätöksen tekee itse omien lasten kohdalla. Tokihan me oltas kotiin jääty ja kärsitty tappio jos ois olo ollu huono tai kuume."

Itsekästä?

HELVETIN ITSEKÄSTÄ!!!!!

Seuraavalla kerralla voi ajatella myös niitä muita ihmisiä eikä vaan omaa napaa.