Yhdessä netin sivustolla kysyttiin jäseniltä, onko olemassa vahinkoraskauksia. Kysyjä totesi, että silloin olisi, jos ehkäisy pettää, mutta jos harrastaa suojaamatonta seksiä tietoisesti ja tulee raskaaksi, onko se VAHINKO?

Minun oma mielipiteeni on, että se on vahinko, jos ehkäisystä huolimatta tulee raskaaksi, muuten ei ole vahinkoja. Ja siis nyt puhutaan ettei olla tekemässä sitä lasta.

Sivustolla moni sanoi ettei voi sanoa mitään raskautta vahingoksi vaan yllätykseksi. ”Sattuipa meille surullinen yllätys ehkäisyn pettäessä.” Tai: ”Sattuipa meille iloinen yllätys ehkäisyn pettäessä.”

Minun mielestä yksikään raskaus ei voi olla yllätys PAITSI jos olet saanut lääkäriltä paperin, jossa todetaan ettet voi saada lasta mitenkään biologisesti. Tässä sitten pitää muistaa se, että jos munasoluja kypsyy niin ns. ”biologisesti” olisi mahdollista, jos Suomessa saisi vuokrata kohdun.

Mutta tällöin, jos siis paperi löytyy lääkäriltä, raskaus olisi (iloinen) yllätys, varsinkin jos lasta haluaa ”tuomiosta” huolimatta.

Jos seksiä harrastaa tietoisesti ilman ehkäisyä, ottaa tietoisen riskin raskaaksi tulemisesta. Painotan taas, että puhutaan siitä, ettei halua niitä lapsia!

Varmoihin päiviin on minun mielestä turha luottaa eikä kukaan täysjärkinen niihin luottaisikaan. ”En tullut viime kierrollakaan tähän aikaan raskaaksi, niin en voi nytkään millään tulla.”

Voisi sanoa, että harrastetaan seksiä vasta sitten, kun tiedetään seuraamukset ja osataan ehkäistä seuraamukset. Eli käytetään ehkäisyä eikä sitten jälkikäteen kerrota, että kävikin vahinko, kun ehkäisyä EI kaikesta huolimatta käytetty.

Siihen asti kunnes tietää, mitä voi käydä, voi minun mielestä pitää toista kädestä kiinni ja katsoa samaan suuntaan. Parhain ehkäisykeino on pitää jalat kiinni ja olla päästämättä housuihin edes toisen kättä.