Minä kun en kuolemaksenikaan ole nähnyt Muumi-kansioita myynnissä missään niin ajattelin "tuunata" yhden ohuen mappikansion. kansio siis on mappikansiota ohuempi mappikansio. Kansion entinen väri oli valkoinen.

Tuunauksen alotin sillä että ostin tuon kansion ja kotona poistin kaikki muovisen valkoisen päällystän. Edellisiä päällystyksiä muistellessa muistin kansioitten päällystysvaiheessa alkaneen taipua ja ajattelin etten tällä kerralla liisterillä kuvia kiinnitä vaan normaalilla liimalla. No mutta...päällystän irroittamisen jälkeen maalasin kansion sisältä vihreäksi (ja kukaan joka tuntee mut ei ollenkaan ihmettele, vihreähän on toinen lempi värini..). Maali on näitä normaaleja myrkyttömiä askartelumaaleja.

Sisäpuolen kuivuttua liimasin erikeeperillä Muumin kuvia etu- ja takakanteen ja myös selkämykseen. Muumeista on vain niin vaikea löytää ihania kuvia, ainakin netistä, mutta onneksi minulla sattui olemaan Muumi-kiiltokuvia. Kuvien liimaamisen jälkeen maalasin vihreällä maalilla kansion pahvin. Tarkkaa työtä tuo maalaaminen kun kuvat olivat kiinni. Lopuksi maalin ja liiman kuivuttua päällystin kansion kontaktimuovilla toivoen näin, että kansion kuvat kestäisi paremmin käytön tiimellyksessä.

Kansion etukansi:

                               871574.jpg 

selkämys:

                              871580.jpg

ja takaa:

                              871578.jpg