12.04.08 klo 09.05: Meillä Vaunukankaan asuinalueella, Tuusulassa asuu pikkusieluinen KOIRANVIHAAJA selkeästi. Kävin eilen vanhempieni luona ja sain kuulla, että Artusta oli tullut pyyntö viedä näytille kunnan eläinlääkärille. Lääkäri haluaa nähdä että koira voi hyvin. Paperi johon viesti oli kirjoitettu oli eläinsuojelupapereihin liite. Toiseksi tämä pyyntö oli tullut VÄÄRÄLLÄ nimellä eli isäni nimellä, joka ei koiraa omista, äitini Artun omistaa.

Artulla nyt on tapana yöllä hakkua kaikkea mitä me ihmiset ei nähdä kun menee pissalle. Täytyykö nyt Artun sitten tämän pikkusieluisen naapurin takia kuseksia sisälle yöllä? Entä pitääkö Arttua vaan taputtaa päähän ja kiittää kun hän keksii karata portista siitä mentäessä? Arttu on kovapäinen alle vuoden ikäinen airendalenterrieri, joka luulee olevansa laumanpomo. Kesäkuun puolivälissä Arttu täyttää vasta vuoden. Kasvattajalla maaliskuun alussa kun Arttu oli trimmattavana, kasvattaja tokaisi kuullessaan Artun tekosia, että ihan normaalia kakaroitten touhuja.

Artulla ei ole suurta VIELÄ suurta pihaa missä ulkoilla, mutta heti kun aineet saadaan vain hankituksi niin aita nousee kyllä. Jos ei ole aidanseipäitä niin ei löydy koko Suomesta puolentoista metrin korkuista koira-aitaa. Teepä siinä sitten koiralle pihaa...

Olemme päätelleet tämän pikkusieluisen naapurimme olevan yksi, koska tiedämme ettei haukunta kolmea muuta lähinaapuria haittaa, he ovat niin sanoneet(kahdella on ollut koira ja kolmas haluaisi koiran). Takapihan naapureille haukunta ei kuulu kun Artun ulkoilutila on etupiha tällä hetkellä. Jäljelle jää siis tuo muuten pikkusieluinen aitanaapurimme, jonka poika korjaa joka kesä kiihdytyskilpa-autoaan niin että auton äänet melkein rullaa tapetit meiltä sisältä ja telkkaa ei voi katsoa kun ei mitään kuule.

Sanoinkin äidilleni, että soittaa lääkärille ja sanoo, että tuo koiran näytille mutta ei maksa käyntiä vaan lääkäri voi lähettää ilmoittajalle laskun tästä tapauksesta. Tai sitten äiti pyytää lääkäriä tulemaan heillä käymään ja annamme Artun tehdä kaiken ILMAN kieltoja niin näkee että tuota energiaa Artulla on ja luupäisyyttä. Komennot kun ei oikein mene perille Artulle vaikka lausuisi niitä viisikymmentä kertaa! Kasvattaja sanoi että kyllä se ajan myötä rauhottuu kun vanhenee ja siihen meidän on luotettava.

Viimeiseksi siitä vielä, että kun Arttu karkaa niin piiskaa hälle annetaan muttei niin että koira loukkaantuisi ja saisi vammoja. Luupäisyydellään ja itsepäisyydellään Arttu vaan alkaa hyökkäämään risun päälle, jolla piiskataan häntä. Arttu TEKEE kiusaa kun karkaa.

Ottaa niin pannuun se naapurin pikkusieluinen akka ettette uskokaan. Mielinkielin ollaan ja sitten tehdään näin, mutta oottakoot kun alkaa taas kesä ja hänen poikansa tulee ropaamaan autoaan ja pärryttää sitä siinä, sitten saa kaikki lukea lehden tekstiviestipalstalta asiasta!!!

20.4.08: Edit. Ilmoittaja ei ole näillä näkymin meidän yksi rajanaapuri, jota epäilimme vaan toinen samalta kuljalta. Ilmoitus koski eläinlääkärin mukaan sitä, että saako koira tarpeeksi liikuntaa ja kun koiralla on niin pieni ulkoilualue. No, eilen laitettiin VIHDOINKIN aitaa kasaan! Tuo pieni aitaushan oli vain VÄLIAIKAINEN ratkaisu. Ja nyt äitiä kuohuttaa se, että hänen PITÄÄ hankkia Artulle koppi kun se eläinlääkärin mukaan on ulkokoira. Jaa-a...voi sitä valittajaa kun se ei taida tuntea koiria ja sitä että jotkut koirat vaan nyt yksinkertaisesti haluavat olla ulkona jopa kylmällä säällä ihan omasta tahdostaan! Niinkuin Arttu haluaa. Tämäkin oli valituksen aihe, kun koira on koko ajan ulkona jopa kylmällä ja makaa lumessa eikä hällä ole koppia mihin mennä. Täytys antaa sille valittajalle oppitunti siitä, minkälainen karva airiksella on! kopista vielä, että äiti ostaa Keravan vankilasta koirankopin, jonka sitten ajallaan muuttaa lasten leikkimökiksi jos on tarpeen. =) Lääkäri tulee toukokuun lopulla uudelleen kyläilemään ja tarkistamaan, että aitaus on ja koppi. koppiin muuten tulee kettuiluksi valittajalle asunnon numero 2B. =D