On tullut pariin otteeseen kuultua avokilta, kuinka kalliilta lautaselta lapsemme syö ruokansa päivittäin. Tai niitähän on kolme yhteensä; kaksi kotona ja yksi mummolassa.

Mistä lautasista on siis kyse?

Muumilautasista.

Nämä matalat Muumilautaset ovat käytännöllisiä. Niistä voi syödä sekä keittoa että ihan muusia ja pihviä.

Kotona käytössä on Yhdessä- ja Muumitanssi-lautaset siis nämä:

 

photo 63Muumi_iso.jpg photo ArabiaMuumiMuumitanssimatalalautanen-1217.jpg

Ostohintana näillä lautasilla on tuommonen 18-20 euroa. Muumitaivas.fi mukaan arvo näillä lautasilla on tällä hetkellä uutena eli tarra kiinni 20€ ja käytettynä hyväkuntoisena 15€. Ostoslistalla olisi vielä Juoksujalka- ja Kevätsävel-lautaset, nekin ihan käyttöön.

Eipä mummolan lautanenkaan kyllä arvossaan ryve. Muumitaivaan mukaan arvo olisi vaivaiset 25€ uutena, käytettynä 20€. Tämä siis Niiskuneiti, keltainen. Mummolassa tuo lautanen on vieläpä se kaksipuoleinen.

 

photo A005917_Muumi_laut_m_19_cm_Niiskuneiti.jpg

Tokmannilla oli myynnissä viime viikolla Muumi Seikkailu matalia lautasia 5€/kpl. Mutta eipä tässä meidän tarjoustaloissa. Olisin ostanut 4 ja laittanut ehkäpä nuo kaksi käytössä olevaa sittenkin vitriiniin odottamaan arvon nousua ja näin ollen lapsen "eläke" tiliä. No ollaan siis ilman niitä.

 

 

photo muumi_muki_kesa2011_pikkumyy.jpg photo 2006-Uimahyppy-Dive.jpg

Muumimukejakin löytyy jonkin verran tuplina ja ne tuplat on käytössä. Juurikin nämä Saippuakuplia ja Uimahyppy mukit löytyy tuplina. Uimahypyn olen saanut lahjaksi ja Saippuakuplia mukin menin ja ostin, että saan juoda siitä aamukahvini. Ehei, tuota Myy mukia ei anneta edes vieraille!

Saippuakuplia mukin arvo on käyttämätön 35€, käytetty hyvä 30€ ja käytetty(taitaa tarkoittaa että käytön jälkiä) 20€. Uimahyppy mukin arvo on käyttämätön 95€ (OHO!!!), käytetty hyvä 80€ (pitäisköhän tuokin tupla laittaa kaappiin säilöön sittenkin???) ja käytetty 35-55€. Kumpi harmittaisi enemmän jos menisi rikki? Saippuakuplia. Toinen lempi mukeistani.

Iltapurjehdusmuki on mielestäni ihanin ja sitä minulla on vain se yksi kappale. Olisihan sitä voinut silloin ostaa sen toisen käyttöön, mutta kun ei rahassa ui niin oli vaan pakko yhteen tyytyä.

 

Miten käy taas tämän vuoden Tove juhlamukin RILLIversion saaminen? Vielä ei ole. Rilliversio menisi vitriiniin ja ei rilliversio käyttöön, jos ei nyt kahta rilliversiota tule vastaan. =)